Hasičky v Krompachoch

aug 5, 2009 | Hasiči

Pätnásť družstiev dobrovoľných hasičov zo Spiša i Šariša zabojovalo dňa 5.8.2009 o putovný pohár primátorky mesta Krompachy a súťažného družstva krompašských dobrovoľných hasičov. Svoje sily si zmerali nielen hasiči, ale aj ženy – hasičky. Požiarny útok prebiehal v dvoch kolách, do celkového hodnotenia sa započítaval najlepší čas. Víťazmi tohtoročného ročníka sa stali muži z Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) Terňa a ženy z DHZ Ovčie.

KROMPACHY. Podľa tajomníka DHZ Krompachy Petra Wolfa sa súťaž konala v rámci týždňa ochrany pred požiarmi v meste. Tej predchádzala nočná súťaž o putovný pohár krompašských dobrovoľníkov.

V poradí XV. ročník súťaže mužov a XII. ročník súťaže žien odštartovali hasičky z Markušoviec a Spišských Vlách. Tretiu štartovnú pozíciu si vylosovali muži zo Spišského Štvrtka. Domáce družstvo mužov štartovalo na piatej pozícii. Bohužiaľ, ich prvý útok skončil neplatným pokusom rovnako ako aj v prípade ich kolegov zo Spišskej Novej Vsi. V prvom kole boli najrýchlejší hasičskí dobrovoľníci z obce Terňa (okres Prešov) s časom 16,05 sekundy. Nasledovali muži z Odorína (21,25 sek.) a Spišského Štvrtka (21,81 sek.).

Favoritky súťaže

Po prvom kole požiarneho útoku sa spomedzi žien najviac darilo dobrovoľným hasičkám z Ovčieho (okres Prešov). Tie útok zvládli za 21,22 sekundy. Sedemčlenné družstvo tvorili Gabriela Kráľová, Dajana Farkašová, Simona Bednárová, Barbora Skolodová, Katarína Balogová, Anna Balogová a Nikola Salanciová.

Hasičky z Ovčieho súťažia už druhý rok. Ako prezradila Gabriela, takmer na každej súťaži obsadzujú prvé či druhé priečky. „Súťaží sa zúčastňujeme skoro každý víkend. Po tejto krompašskej sa chystáme na šarišský pohár,“ povedala. Pre Gabrielu ako aj jej kolegyne Katarínu a Nikolu je hasičstvo hobby. „Je to veľmi zaujímavý koníček, navyše sa cez prázdniny či víkendy nenudíme,“ zdôraznila Nikola. „Máme pohyb, zábavu a sme veľmi dobrá partia,“ dodala Katarína. Druhú priečku si nakoniec vybojovali hasičky z Odorína s časom 24,21 sek. a tretie v poradí skončili Markušovčanky – 24,41 sek.

Domáci desiati

V celkovom hodnotení prvé miesto v kategórii mužov obsadili DHZ z Terne – 16,05 sek., druhí boli hasiči zo Spišského Štvrtka s časom 18,67 sekundy, tretí Markušovčania 18,75 sek. „Aj napriek tomu, že domáce mužstvo skončilo nakoniec na 10. mieste s dvoma neplatnými pokusmi, podujatie dopadlo veľmi dobre,“ dodal P. Wolf.

Uverejnené zo súhlasom sme.sk